Oud trainees Marcel en Marly aan het woord

Zonder werkervaring is het vinden van een baan niet eenvoudig. Zeker niet in het communicatievak. Net afgestudeerde communicatiewetenschappers Marcel van der Geld en Marly van Bragt konden daarover mee praten. Zij grepen daarom hun kans toen zij hoorden over een traineeship bij communicatieadviesbureau Primum Mobilé. Missie geslaagd; beiden zijn ze inmiddels aan de slag.

Betaald aan de slag aansluitend op traineeship
Marcel voerde onder begeleiding van Primum Mobilé een onderzoeksopdracht uit bij overheidsorganisatie Logius. Na presentatie van zijn onderzoeksresultaten en adviezen kon hij meteen betaald door met de uitwerking van zijn adviezen. Marly deed haar werkervaringsopdracht bij KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) en is nu al bijna een jaar in dienst als communicatieadviseur bij Primum Mobilé. Het is ook mogelijk om tijdens een traineeship onder begeleiding van ervaren communicatieadviseurs af te studeren.

Goede investering
Marcel: ‘Vrijwel alle mensen die afgestudeerd zijn in de Communicatiewetenschap kennen het probleem: voor de vacatures die je interessant vindt, heb je vaak werkervaring nodig. Daarom heb ik ervoor gekozen als trainee drie maanden werkervaring op te doen tegen een geringe vergoeding.” Marly: “De begeleiding tijdens het traineeship was intensief maar ik kreeg ook voldoende ruimte om mijn eigen weg te vinden. Primum Mobilé is een bureau dat kwaliteit levert en de ontwikkeling van de adviseurs hoog in het vaandel heeft. Dat past goed bij mij. Het was de investering van drie maanden meer dan waard.”

De leerervaringen
‘Ik ben tijdens de opdracht een schat aan ervaring rijker geworden,” vertelt Marcel. “Ik heb veel geleerd over het reilen en zeilen binnen de overheid, leerde hoe ik een adviesrapport moet opstellen en dit uiteindelijk te presenteren aan een grote groep belangstellenden. Dat ik aan het einde van de opdracht ben gevraagd om de adviezen betaald praktisch uit te gaan werken, is natuurlijk een kroon op mijn werk.” Marly zegt terugkijkend op haar traineeship: “De ervaring bij KING heeft ervoor gezorgd dat ik aansluitend op mijn traineeship een baan bij Primum Mobilé kreeg aangeboden. Inmiddels heb ik opdrachten gedaan bij InTraffic, De Haagse Hogeschool en het samenwerkingsverband van kleine uitvoerders; KleinLef.”

Tip voor Young Professionals op zoek naar een baan
Marly en Marcel sluiten af met een tip voor werkzoekende young professionals: laat je als jonge werkzoekende niet leiden door loon. Het is het belangrijkst dat je bij de start van je carrière op een plek komt waar je veel kunt leren en je netwerk kunt vergroten. Op deze manier kom je erachter waar je energie van krijgt en vind je die droombaan.

Ben jij enthousiast geworden en wil je onze volgende trainee worden? Check dan nu onze vacature

IMG_6043

Marly (midden) en Marcel met collega Annelien tijdens de jaarlijkse Primum Mobilé offsite die in 2015 in Dubrovnik plaatsvond.