ICTU: Website Digitale Overheid

Contentcreatie voor Digitaleoverheid.nl 

Opdrachtgever
Digitaleoverheid.nl is een website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De site wordt beheerd door ICTU, een uitvoeringsorganisatie die werkt aan een betere digitale overheid. Zodat burgers en bedrijven de zaken die ze doen met de overheid veilig en makkelijk digitaal kunnen afhandelen.

Opdracht
Primum Mobilé verzamelt samen met de redactie relevante achtergrondartikelen, nieuwsberichten, blogs en achtergrondinformatie over de Digitale Overheid. Op basis hiervan schrijven wij nieuwsberichten voor een brede doelgroep. Dat zijn alle medewerkers van het rijk, gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoerende overheden, die op de één of andere manier meebouwen aan de digitale overheid. De nieuwsberichten plaatsen we op de website, en krijgen vervolgens een plaats in de tweewekelijkse nieuwsbrief die naar zo’n 4500 abonnees wordt verstuurd. Daarnaast onderhouden we de evenementenpagina door relevante evenementen te plaatsen.

 “De medewerkers van Primum Mobilé hebben ons het afgelopen jaar veel zorgen uit handen genomen. Vanaf de zomer heeft de redactie veel tijd moeten besteden aan nieuwbouw en vervolgens contentmigratie. Tijdens de verbouwing moest “de winkel” uiteraard open blijven. Primum Mobilé voorzag de winkel steeds weer van nieuwe, goede voorraad. Daar konden we blind op vertrouwen, en dat was een geruststellende gedachte.” Pim Nieuwenburg – Webcoördinator Digitale Overheid