De Haagse Hogeschool

Communicatieadvies- en uitvoering met een focus op externe communicatie

De opdrachtgever
De Haagse Hogeschool richt zich naast bachelorstudenten ook op werkende professionals. De Academie voor Masters & Professional Courses (M&PC) is een zelfstandige academie binnen De Haagse Hogeschool die verantwoordelijk is voor de post-hbo-opleidingen en (internationale) masters voor deze doelgroep. Daarnaast biedt M&PC incompany- en maatwerkopleidingen voor organisaties.

De opdracht
Als commercieel onderdeel van De Haagse Hogeschool had M&PC behoefte aan communicatieadvies met een focus op externe communicatie. Wij hielpen M&PC om haar opleidingen op de juiste manier in de markt te zetten, de opleidingen onder de aandacht te brengen bij de doelgroep en nieuwe studenten te werven. Hiertoe schreef Primum Mobilé een communicatieplan en verzorgden wij de vertaling van het plan naar alle uitingen.

De uitvoering speelde een grote rol bij deze opdracht. We coördineerden, communiceerden en organiseerden. Zo waren we verantwoordelijk voor het realiseren van communicatiemiddelen, zoals webteksten voor een nieuwe opleiding en de artikelen voor de nieuwsbrief. Daarnaast zetten we online marketingtools als LinkedIn-advertenties en social media in om de doelgroep te bereiken. Ook organiseerden we events, zoals Open Avonden en Expert Meetings.

Bij de Academie voor Masters & Professional Courses manageden we verschillende projecten. We wisten hierbij flexibel in te spelen op de wensen van de organisatie en de juiste mensen aan tafel te krijgen, met oog voor het communicatiebudget. Het resultaat? Een stevige communicatieaanpak voor M&PC, een mooi aantal studenten in 2015 en een veelbelovende start van 2016.

“Marly startte bij ons in een turbulente periode en op een moment dat er zeer weinig activiteiten waren op het gebied van marketing en communicatie. Zij heeft ons in korte tijd zeer geholpen om de externe (en interne) communicatie van de grond te krijgen. Ze is zeer professioneel en deskundig en schakelt prima tussen het uitwerken van beleid en operationele uitvoering.” Clemens Berendsen – Directeur Academie voor Masters & Professional Courses 

Schermafbeelding 2016-03-25 om 10.13.59